Search

Vergoeding

Net als bij andere paramedische beroepen, zoals fysiotherapie, komt een aantal behandelingen van de huidtherapeut in aanmerking voor vergoeding. Als je een aanvullende verzekering hebt, kun je zelf de hoogte van het verzekerde bedrag terugvinden in de polisvoorwaarden.

Huidtherapie die voor vergoeding in aanmerking komt:

  • Acnetherapie (vanaf zorgprofiel acnegraad 2)
  • Camouflagetherapie
  • Overbeharing bij een vrouw in het gezicht (laser ontharen of elektrische epilatie)

Deze behandelingen worden altijd vergoed vanuit het aanvullende pakket dat je zelf hebt gekozen. Voor acnetherapie, camouflagetherapie en lasertherapie is geen contract nodig met een zorgverzekeraar en krijg je 100% van het maximaal verzekerde bedrag vergoed. De 75% vergoeding die een ‘niet-gecontracteerde zorgverlener’ hanteert, kan hierdoor verwarrend overkomen. Dit is echter niet van toepassing op deze behandelingen. Wanneer je twijfelt of iets wel of niet vergoed wordt, neem dan contact op met jouw zorgverzekeraar.

Vergoeding vanuit de basisverzekering

Binnen de huidtherapie geldt wel dat zorgverleners een contract moeten hebben bij de zorgverzekeraars wanneer de behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Oedeemtherapie is hier een voorbeeld van.