Search
 

Blog

Anti-aging hoe zit dat nou?

Waardoor verouderd onze huid nou eigenlijk?

Voor iedereen is wel bekend dat genetische factoren meespelen in de veroudering van onze huid, maar wist je ook dat externe factoren de huid vroegtijdig verouderen? Genetische factoren bepalen de snelheid waarmee de cellen verminderen en collageen wordt afgebroken. Dat is nou balen, de veroudering begint al vanaf ons 25e levensjaar ongeveer. Per persoon verschilt het hoe snel dit afbreekt.

Externe factoren spelen dus ook een hele belangrijke rol, maar wat zij nou die externe factoren. Hierbij moet je denken aan rook, uitlaatgassen, milieuvervuiling, blauw-licht en UV-straling. Dit heeft een groot effect op hoe snel en in welke mate de huid veroudert.

Wat dan wel weer goed nieuws is, is dat in tegenstelling tot de genetische oorzaken, je aan de externe factoren wel iets kunt doen. Anti-ging producten kunnen helpen om de huidconditie te verbeteren en de huid te beschermen tegen externe invloeden. Wat hier een belangrijke rol inspeelt is de doeltreffendheid en actieve werkstoffen die in een product zitten. Door dit te combineren met elkaar zul je doeltreffend kunnen werken aan huidverbetering.

Ampullen kunnen als kuurtje een hele mooie aanvulling zijn op de thuisproducten. Dit zijn namelijk echte krachtpatsers voor de huid. De vloeistof wat in de ampullen zit zijn qua ingrediënten een stuk geconcentreerder dan in crème en serums. De werkstoffen bestaan uit kleine moleculen die tot diep in de huid dringen.

Mocht je benieuwd zijn welke ampullen geschikt zijn voor jouw huid, dan kan je altijd om advies vragen door even contact met mij op te nemen.

Thuisproducten in combinatie met behandelingen

Om het dan helemaal goed te doen en voor de volle 100% aan huidverbetering te werken ga je thuisproducten combineren met behandelingen in de praktijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan chemische peelings die de celdeling versnellen en verbeteren, of aan microneedling met de Dermapen 4 om de aanmaak van collageen te stimuleren.

Zo zijn er natuurijk nog meer mooie behandelingen die kunnen bijdragen aan huidverbetering en om de huidveroudering wat tegen te gaan.

Samen aan huidverbetering werken?

Wil jij graag je huid een boost geven, een betere huidweerstand of net die fijne lijntjes en rimpeltjes wat verminderen? Kom dan eens langs voor een intake zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken.

Hopelijk tot snel!