Search

Elektrische epilatie 

Donker gepigmenteerde haren zijn erg goed te verwijderen met licht- en laserapparatuur.

Doordat blonde, grijze en rode haren weinig tot geen pigment bevatten, ziet een laser ze niet. Hierdoor is er een andere ontharingsmethode nodig, bij perfect skin balance kun je terecht voor elektrische epilatie.

Elektrische epilatie is geschikt voor:

 • Grijze haren
 • Rode haren
 • Blonde haren
 • Dunne lichte/donkere haren

Haargroei komt bij iedereen voor, helaas hebben we ook te maken met overbeharing of ongewenste haargroei. De meest voorkomende vormen van overbeharing zijn hypertrichose (te veel haar op een normale vrouwelijke locatie) en hirsutisme (overbeharing volgens mannelijk patroon). De overbeharing kan ontstaan of verergeren door gewichtsverlies, erfelijkheid, een verstoorde hormoonhuishouding of medicatie.

Behandeling

Voordat we de behandeling beginnen, wordt de huid gereinigd. Daarna zal de huidtherapeut een steriel naaldje, langs de haar de huid in brengen. Dit naaldje is zo dun als je haar zelf. Hier voel je niet tot nauwelijks iets van omdat dit een natuurlijke huidopening is. Als de naald goed in het haarzakje zit zal de punt van de naald warm gemaakt worden. Hierdoor worden de cellen en bloedvaatjes die voor de groei van de haren zorgen vernietigd worden. Na dit proces zal de haar eruit gehaald worden met een pincet.

De warmte die ontstaat tijdens de behandeling kan als gevoelig ervaren worden. De stroomsterkte die er gebruikt wordt, kan aangepast worden zodat de behandeling voor iedereen te verdragen is. Na de behandeling zal de huid wat rood zijn en kan er een lichte zwelling te zien zijn met kleine bultjes. De roodheid en zwelling verdwijnen binnen enkele uren. Na elke behandeling komen er steeds minder haren terug.

Aantal behandelingen

Elektrische epilatie is een methode waarbij er haar voor haar behandeld wordt, dit gaat dit langzamer dan lasertherapie. Hoeveel behandelingen er nodig zijn hangt af van het gebied en de grootte en varieert dus. Gemiddeld zijn er 8 tot 15 sessies nodig. De duur van de behandeling varieert van 15 min tot 30 min en hangt ook af van het gebied dat behandeld wordt. Ongeveer 70% – 80% van de haartjes is dan vernietigd. De overgebleven haren zijn dan vaak heel dun van structuur en daardoor nauwelijks storend. Om het resultaat zo mooi mogelijk te houden, adviseren wij om hierna 1-2 behandelingen per jaar te doen als onderhoud.

Helaas kunnen wij geen 100% haarvrij garantie geven, maar geen enkel apparaat zal dit kunnen bereiken. Maar het is al een enorm fijn gevoel om nauwelijks nog over de overgebleven haartjes na te denken.

De behandelingen zullen om de 4 – 6 weken uitgevoerd worden, dit zal het beste resultaat geven. Door dit ritme zitten veel haren in de groeifase, de fase waarin de haren effectief behandeld en uitgeschakeld kunnen worden.

Richtlijnen

Richtlijn vooraf de behandeling

 • De haren mogen tot 4 weken voor begin van de eerste behandeling en tijdens de hele behandeling niet geëpileerd, geharst of er uitgetrokken worden.
 • Alle haren in het te behandelen gebied moeten minimaal een lengte hebben van 2 mm.
 • Zonnecrème met SPF30/50 moet regelmatig worden aangebracht tijdens het behandelproces.
 • Je mag geen koortslip hebben als de behandeling plaatsvindt in het gezicht. We maken dan een nieuwe afspraak.

Richtlijnen na de behandeling

 • Na de behandeling kun je direct weer je dagelijkse bezigheden hervatten.
 • Dat geldt ook voor sporten.
 • Na de behandeling kun je je eigen cosmetica en crèmes gebruiken.
 • De haren zullen vlak voor een volgende behandeling terug groeien.
 • Neem contact met ons op als je blaasjes hebt of als je huid na 3 dagen nog extreem gezwollen, rood, jeukend of branderig aanvoelt.

Tarieven

Bij een medische indicatie, zoals overbeharing in het gezicht bij vrouwen, kom je in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding door je zorgverzekeraar. De hoogte van het verzekerde bedrag verschilt per zorgverzekeraar en kun je terugvinden in de polisvoorwaarden. Enkele zorgverzekeraars stellen hiervoor wel verplicht dat je een verwijsbrief van de huisarts of dermatoloog hebt.

Veel gestelde vragen

Waarom om de 4 weken behandelen?

Doordat we een ritme aanhouden van 4 weken, zitten de meeste haren in de groeifase en dit is de fase waarin de haren effectief uitgeschakeld kunnen worden.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Dit verschilt per persoon maar gemiddeld tussen de 10-20 sessies.

Mag ik de haren scheren voor de behandeling?

Helaas niet vlak voor de behandeling, tijdens de behandeling moeten de haren minimaal 2 mm zijn.

Mag ik in de zon gedurende de behandelperiode?

Voor deze behandeling maakt het niet uit als je zongebruind bent, wel wordt het afgeraden om tijdens het behandeltraject te zonnen en wordt er sowieso geadviseerd om een SPF 30/50 te gebruiken.